Nyheter

Hva er bølgelengde for rødt lysterapi?

Rødt lys terapi(også kjent som rødlysterapi) er en helseterapi som har fått økende oppmerksomhet de siste årene. Det er en ikke-invasiv behandlingsmetode som bruker rødt lys med forskjellige bølgelengder for å behandle forskjellige sykdommer og smerter. Før vi gjennomgår rødlysterapi, må vi forstå hvilken type bølgelengde som er gunstig for oss.


I følge ekspertforskning og eksperimenter er 660nm rødt lys og 850nm nærinfrarødt lys de beste bølgelengdene for rødt lysterapi. Disse bølgelengdene kan trenge dypt inn i huden og stimulere energiproduksjonen i cellene, og derved fremme cellereparasjon og regenerering.


Rødt lys er ikke bare "rødt" lys. Rødlysterapi bruker bølgelengder i det synlige (røde) og usynlige (nær-infrarøde) spekteret.Rødt lys terapihar også forskjellige navn på behandlingen. For eksempel kan du ha hørt om lavnivålysterapi (LLLT), fotobiomodulering eller lavnivålaserterapi. Disse navnene brukes ofte i vitenskapelig forskning på rødt lysterapi.


Laserterapi på lavt nivå er en form for rødt lysterapi fordi den gir samme lavnivålaserbølgelengde til huden; Laserterapi på lavt nivå brukes bare i kliniske omgivelser. Forskere bruker vanligvis laser i sine studier.


Men nå som LED-teknologien stadig forbedres, er LED-fototerapi-apparater funnet å være tryggere og mer egnet for forbrukerbruk, og Health Optimize selger en rekke rødt lys og nær-infrarøde NIR-fototerapi-apparater for bruk hjemme.


Hva er rødt lys?

Rødt lys er en type lys som er synlig for det blotte øye. Rødt lys har et bølgelengdeområde på 630nm – 700nm. Rødt lys er mye brukt i både medisinsk og skjønnhetsindustrien. Den mest fordelaktige røde lysbølgelengden for huden anses generelt å være 660nm, som er nær den øvre grensen for synlig rødt lys. 660nm har dypere penetrasjon enn 630nm og har lignende effekter.


Rødt lys bølgelengder trenger inn i huden og talgkjertlene, og gjenoppretter og forbedrer hudens tone og tekstur. 630 nm og 660 nm er de to mest studerte bølgelengdene i det røde lysspekteret. Et stort antall litteratur og studier siterer de forskjellige fordelene som 630nm og 660nm rødt lys bølgelengder gir menneskekroppen. For eksempel: rødt lys kan trenge gjennom hele spekteret av hudvev for å fremme helbredelse og regenerering.


Hva er nær-infrarød (NIR)?

Nær-infrarød (NIR) lysteknologi tilhører det infrarøde spekteret, med et bølgelengdeområde på 700nm – 1100nm. NIR er usynlig og kan effektivt brukes på overflaten av huden og trenge rundt 3,81 cm inn i kroppen.


NIR sender ut en lengre bølgelengde enn rødt lys, noe som gjør at det kan trenge dypere inn i kroppen. Jo lengre bølgelengde, jo dypere penetrasjon, så NIR har vært mye brukt. Dette er også grunnen til at NIR ligner rødt lys, men har helt andre effekter.


Rødt lys bølgelengder på 810nm har unike nevrologiske fordeler som kan stimulere hjernen. Mange fremtidsrettede forskere tror at lysterapi vil være et behandlingsalternativ for hjernesykdommer i nær fremtid.


Relaterte nyheter
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept